Gaus Geleide- & Hulphondenschool
MG Plein
home
Mail
Contact
Links
Wat doet een puppycoach?

Wat doet een puppycoach?

Het is heel belangrijk om goed na te denken voor dat u besluit om puppycoach te worden. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Wij zijn van mening dat u beter te vaak gewezen kan worden op de consequenties die vast zitten aan het zijn van puppycoach, dan dat u er achteraf achter komt dat het niet in uw leven past.

Een puppycoach is iemand die een hond opvoedt, totdat deze een jaar oud is en klaar is voor de verdere training ter voorbereiding op de rest van zijn hondenleven: een carrière als geleide- en/of hulphond, waarin hij zijn baasje zal begeleiden in het dagelijks leven. Zo'n hondje moet begeleid worden in zijn eerste levenservaringen. Voor 'gewone huishonden' is dit erg belangrijk, maar voor een geleidehond in spé des te meer.

Het puppy moet overal mee naar toegenomen worden en moet alles te zien krijgen wat hij in zijn latere leven kan tegenkomen. Hij of zij moet er ook nog eens normaal op reageren. Hier gaat heel veel tijd en energie in zitten. Ook moet het puppy nog de basisoefeningen zoals zit, wacht en af en blijf worden aangeleerd. In huis moet hij/zij normaal gedrag vertonen en hij moet alleen thuis kunnen blijven. Kortom: het is allemaal niet niets. Dit alles vergt een jaar lang intensieve begeleiding en als u denkt 'Nu wordt het echt een leuke stabiele hond', moet u weer afscheid van hem/haar nemen, want na ongeveer een jaar worden alle medische onderzoeken gedaan. De heupen, ellebogen en ogen worden nagekeken en als alles goed is, komt hij terug bij onze school voor de verdere training.

Kortom; het is een hele belangrijke taak en iets waar u en uw familieleden goed over na moeten denken.

FacebookTwitterYoutube
Prins Petfoods
Puppywalker
© Gaus Geleide- & Hulphondenschool